misiek^wro, zwykłe Dynamice? a to są takie?
[O1] - wariujący zegar po wymianie radia
Zwiń
X
-
[O1] - wariujący zegar po wymianie radia
Witam,
Problem mam dość dziwny - dziś wymieniałem radio Pioneera (które dawno temu zastąpiło fabryczny sprzęt). Wymontowałem stare radio i klatkę, zamontowałem nowe z Kenwooda.
Nie rozłączałem akumulatora bo kable i kostka wyglądały OK (choć teraz myślę że trzeba było dla pewności odpiąć). Po wymianie zwariował mi zegar komputera i teraz cały czas zmienia się godzina - to znaczy przyrasta o jeden co pół sekundy - i tak w kółko bez względu na to czy auto na chodzie czy zgaszone. Minuty są wskazywane dobrze i zmieniają się poprawnie.
Nie jestem w stanie ustawić ani zatrzymać zmian godzin w zegarze. pokrętło zmiany nie jest zablokowane - zmieniałem już czas kilka razy w przeszłości.
Odpiąłem nowe radio ale nic to nie dało, odłączyłem akumulator na kilka minut - dalej to samo.
Kolejno wyjmowałem i przejrzałem wszystkie bezpieczniki dostępne po lewej stronie kierowcy.
Model auta Octavia 1 2004 benzyna 1.6
Szukałem już podobnych problemów w tym dziale i na google ale nic nie znalazłem.
Będę wdzięczny za jakieś dodatkowe wskazówki... Dodam jeszcze że kontrolki na desce rozdzielczej pracują OK, to samo tyczy się innych funkcji komputera (spalanie chwilowe; średnie; czas jazdy, prędkość średnia; zasięg)
EDIT - dodam jeszcze obrazek pokazujący w którym miejscu jest zegar
-
Komentarz