[O1] - wariujący zegar po wymianie radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aikon
    Classic
    • 2013
    • 1

misiek^wro, zwykłe Dynamice? a to są takie?
  • paweu
    Classic
    • 2012
    • 1

Witam,

Problem mam dość dziwny - dziś wymieniałem radio Pioneera (które dawno temu zastąpiło fabryczny sprzęt). Wymontowałem stare radio i klatkę, zamontowałem nowe z Kenwooda.
    Nie rozłączałem akumulatora bo kable i kostka wyglądały OK (choć teraz myślę że trzeba było dla pewności odpiąć). Po wymianie zwariował mi zegar komputera i teraz cały czas zmienia się godzina - to znaczy przyrasta o jeden co pół sekundy - i tak w kółko bez względu na to czy auto na chodzie czy zgaszone. Minuty są wskazywane dobrze i zmieniają się poprawnie.

Nie jestem w stanie ustawić ani zatrzymać zmian godzin w zegarze. pokrętło zmiany nie jest zablokowane - zmieniałem już czas kilka razy w przeszłości.

Odpiąłem nowe radio ale nic to nie dało, odłączyłem akumulator na kilka minut - dalej to samo.
    Kolejno wyjmowałem i przejrzałem wszystkie bezpieczniki dostępne po lewej stronie kierowcy.

Model auta Octavia 1 2004 benzyna 1.6

Szukałem już podobnych problemów w tym dziale i na google ale nic nie znalazłem.

Będę wdzięczny za jakieś dodatkowe wskazówki... Dodam jeszcze że kontrolki na desce rozdzielczej pracują OK, to samo tyczy się innych funkcji komputera (spalanie chwilowe; średnie; czas jazdy, prędkość średnia; zasięg)

EDIT - dodam jeszcze obrazek pokazujący w którym miejscu jest zegar

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

paweu, podłącz auto do komputera. Zrób auto scan, a błędy wykasuj. Powinno pomóc
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...